Kuchnia: Indyjska

Menu komponowane w Indiach, głównie z powodów religijnych, opiera się na jadłospisie wegetariańskim. Bezmięsne dania urozmaicane są natomiast kombinacjami ziół i wielorakich przypraw. Hindusi w swojej diecie uwzględniają zwłaszcza warzywa bogate w białko, w tym rośliny strączkowe. Na talerzu pojawia się nierzadko również ryż oraz ryby. Tradycyjna potrawa tego tej części świata to curry – mięsne(tam, gdzie spożywania mięsa jest dozwolone) i rybne (tam, gdzie mięsa się nie je).
Lokali na stronie:
Sortowanie:
  • a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • i
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
  • p
  • q
  • r
  • s
  • t
  • u
  • v
  • w
  • x
  • y
  • z