Pablo Picasso po Kuchennych Rewolucjach. Nowa nazwa, wystrój i menu
08-03-2016 | Komentarze (3)
Magda Gessler z programem Kuchenne Rewolucje gościła po raz kolejny w Rzeszowie. Tym razem restauratorka przeprowadziła rewolucje w restauracji Pablo Picasso przy ul. Jana Kilińskiego 2. Właściciele restauracji są w trakcie oczekiwania na powrót Magdy Gessler i ocenę zaproponowanych przez nią potraw. A wy już teraz możecie spróbować rewolucyjnych dań.
Restauracja Pablo Picasso, mieszcząca się nieopodal dworca PKP, a dokładniej przy ul. Jana Kiliańskiego 2 do tej pory serwowała dania kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Ale to już przeszłość. Magda Gessler oprócz zmiany nazwy, wystroju i kolorystyki lokalu (obecnie dominują turkus i szarość), zmieniła również kuchnię - na polską. W restauracji „Pod Gołąbkiem”, bo tak się teraz nazywa, nie zjecie już burrito czy quesadilla. Zamiast tego lokal oferuje trzy rodzaje gołąbków z sosami, proziaka z pastą z bryndzy, zupę ziemniaczaną czy pieczonego prosiaka.
Miłośnicy dotychczasowej kuchni Pablo Picasso jeszcze nie muszą do końca się martwić, że zniknęły ich ulubione potrawy. Jest szansa, że niektóre z nich powrócą w nowym menu. Jak czytamy na profilu restauracji, w odpowiedzi na pytania klientów o ulubione dania „…nie wykluczamy powrótu do popisowych dań Pablo, prosimy o cierpliwość, aż zostanie wprowadzona cała karta menu - obecnie jest tylko dostępna wkładka z rewolucyjnymi daniami”.
A tak wygląda lista dań kolacyjnych autorstwa Magdy Gessler, jakie możecie spróbować w lokalu oraz ich ceny:
PROZIAK Z PASTĄ Z BRYNDZY 13 zł
z dodatkiem pomidorka koktajlowego, pieczoną papryką opruszany świeżą pietruszką
ZUPA ZIEMNIACZANA 12 zł
Serwowana z chipsem z bekonu, chrupiącymi skwarkami oraz świeżą dymką
GOŁĄBKOWY TALERZ 15 zł
Trzy rodzaje gołąbków podane z sosami
Gołąbek z pęczakiem i grzybami w sosie grzybowym
Gołąbek z baraniną i ryżem w sosie pomidorowym
Gołąbek z ziemniakami w sosie beszamelowym
PIECZONY PROSIAK 26 zł
W towarzystwie pierogów z jabłkiem i cynamonem podany w sosie własnym
Z menu można zamówić również :
BARSZCZ CZERWONY 12 ZŁ
z dodatkiem jajka , fasoli, świeżego twarożku oraz warzyw
ŻUREK NA WĘDZONCE 14 ZŁ
Podany w chlebie z dodatkiem leśnych grzybów
PLACKI ZIEMNIACZANE 16 ZŁ
Podane w sosie gulaszowym i wędzonym serem
PLACKI ZIEMNIACZANE 12 zł
Ze śmietaną
SZARLOTKA 10 zł
Podana na ciepło z lodami oraz sosem waniliowym
Poniżej kilka zdjęć z nowym wystrojem lokalu, fot. Restauracja „Pod Gołąbkiem”.
Galeria
Wasze opinie
Dodaj opinię-
Zenon Komenda
Dodano: 2016-10-20 20:58:26
Pani Gesslerowa zrobiła widac rewolucję permanentną. Ortograficzną nawet. Do tej pory prószyło się przez Ó. Oh, barszczyk z twarożkiem! Czy ten twarożek jest w środku barszczyku? I je to ktoś? Czy zwraca na sam widok?
odpowiedz -
Adam
Dodano: 2016-04-21 22:15:41
Ja też się zastanawiam po co te rewolucje. Od dawna jem tam pizze, jedna z najlepszych pizz w Rzeszowie. Mam nadzieję, że dalej jest dostępna. A barszcz czerwony za 12 zeta to jakaś kpina chyba...
odpowiedz -
Dominika Dula
Dodano: 2016-03-08 23:03:11
Nie rozumiem zupełnie po co w tym lokalu przeprowadzono "Kuchenne Rewolucje" - przecież to była z lepszych restauracji w mieście (nagrodzona zresztą "Koroną Smakosza"
odpowiedz
Portal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.