Stout powraca na kran w Starym Browarze Rzeszowskim
16-01-2017 | Komentarze (0)
Już 20 stycznia w Starym Browarze Rzeszowskim powraca na kran długo wyczekiwany przez wielu Whiskey Stout.
Stout z dodatkiem płatków z beczek po Whiskey i Shery Oroloso.
16.5% ekstraktu, 7% alk
Bardzo ciemne, treściwe, palone, słodowe piwo wraz z wyczuwalnym smakiem i zapachem owsianki oraz aromatami pochodzącymi od płatków z beczek po whiskey i shery. Łagodny aromat palonego zboża, z kawowym charakterem. Wyczuwalna owocowość i aromaty szlachetnego alkoholu. Aromat chmielowy słaby, lekki kwiatowy i ziemisty a także, delikatny aromat owsianki.
Piwo czarnego koloru nieprzejrzyste. Piana gęsta, kremowa, długo utrzymująca się, żółto-brązowa.
Smak podobny do aromatu, umiarkowany od palonej kawy do kawy ze śmietanką ze średnio-wysoką owocowością. Owies nadaje orzechowy, zbożowy i ziemisty smak. Ciemne zboża wprowadzają odczucia mlecznej czekolady. Płatki dębowe wprowadzają smaki drewna, taninowe i waniliowe Średnia goryczka chmielowa akcentuje słodowość. Wytrawny lekko ściągający taninowy finisz.
Wasze opinie
Dodaj opinięPortal resinet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i wypowiedzi zamieszczanych przez internautów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.